2.3.2014

Tuoksuvia töitä

Sopuisasti mahdutaan vielä pikkukennoihin
Olohuoneessa tuli ahdasta. Kaikki itäneet kylvökset eivät enää mahtuneet optimaalisesti lampun alle, joten pikkutaimet saivat luvan siirtyä paremman valon pariin taimihuoneeseen. Lämmön nostamisen ja valojen testaamisen jälkeen puutarhuli pääsi toteuttamaan varsinaista toimenkuvaansa, eli kantamaan. Vaikka ulkona ei pakkasta ollutkaan, taimet piti tietenkin pakata styroxlaatikoihin. Sitten vaan laatikko kainalossa liukastelemaan jäisen pihan poikki kohti parempaa valoa ja mukavampia lämpötiloja.
Money Maker, hyväksi havaittu perustomaatti

Koska radiosta sattui just tulemaan tähän työhön sopivaa musiikkia, ja osa taimista näytti tarpeeksi isoilta, oli pakko iskeä hyppyset multaan. Ihan vähän vaan.... joten koulin isoimmat rosmariinit, osan laventeleista, ja tietenkin kilpatomaatit, joita pitääkin ruveta ankarasti treenaamaan kesän kilpailua varten. 

Pikkulaventelilla on ihan erilaiset lehdet kuin aikuisella
Mikä tuoksu! Tomaatit leuhauttivat kesäntuoksua pienimmästäkin kosketuksesta, ja kyllä laventelista ja rosmariinistakin ihan tunnistettava tuoksu lähti. Tähän asti olen jaksanut ihan kärsivällisesti odottaa kevään etenemistä, mutta tänään tuli kesää ikävä... tomaatin tuoksu kasvihuoneessa, ja laventelin ihmeellinen parfyymi...
Ihan selvästi on chilissä jo ensimmäinen kasvulehti, näetkö, tuossa keskellä!
Chilit ja paprikat mahtuvat vielä entisille sijoilleen, joten jätin ne kennoihinsa. Tulevina päivinä ohjelmassa on lisää yrttikylvöjä. Sitä mukaa kun taimet alkavat kasvaa, niitä pitää koulia omiin astioihinsa. Näin nämä alkuvuoden hitaat päivät muuttuvat pikkuhiljaa toimeliaammiksi: risuverstaalta on muistettava poiketa taimihuoneessa tarkkailemassa tilannetta, ja kaikenlainen taimikasvatukseen liittyvä järjestely- ja valmistelutyö vie yhä enemmän aikaa työpäivästä. Se jos mikä on selvä kevään merkki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti