22.3.2014

Ihan kiva päivä

Jipii, mikä päivä tulossa! Aurinko paistaa niin että!!!!! Nyt täytyy laatia Suunnitelma...

Pasuunakukatkin kurkottelevat kohti aurinkoa

1. Heti aamusta kanat ulkoilemaan tarhaan: aamulla auringonsäteet vielä yltävät tarhan toiseen nurkkaan, ja kanaset pääsevät ottaamaan aurinkokylpyjä.

2. Sitten vähän siivousta kotona (mutta ihan symbolisesti vaan, ei kai näin ihanaa päivää kannata siivoamiseen tuhlata).

3. Ja vielä pyykit koneeseen ja ulos raikastumaan, jes mitä onnea!
Rouvilla on virkistyspäivä.

Sitten...olisikohan nyt jo hyvä aika leikata omenapuut...? Ensi viikolla luvataan päiviksi lämpöasteita, ja nollan tienoita öiksi. Sopisi oikein hyvin ompunleikkaukseen. Mutta mietitään nyt vielä. Pihalla olisi paljon muutakin järjesteltävää, ja pikkutaimetkin odottavat taimihuoneessa että niitä vähän koulittais ja käänneltäis. Tässä välissä vapaata puutarhurointia siis.

Ei mitään hätää, vielä hetken pärjäävät noilla sijoillaan

Ruokatunnilla on tietysti vilkaistava facebookista, mitä kivaa kollegat Suomen Käsityöyrittäjissä ovat taas keksineet. Se porukka on niin idearikasta, että joka päivä sieltä saa uutta tietoa ja ideoita omaan hommantouhuun.

Tuolla sisällä on nimittäin aika lämmin...

Keskipäivällä, kun aurinko alkaa kunnolla lämmittää, meinaan kantaa kimpsuni risuverstaalta ja kampsuni autotallista valoisaan kasvihuoneeseen, heitän T-paitasilleni, laitan ovelle Ei saa häiritä -kyltin, kuuntelen radiosta Levylautakunnan, Poppikoulun, Lakatut varpaankynnet ja ehkä hetken Entisten nuorten sävellahjaa. Loppuillan kuuntelen cd:ltä Tuomas Vimman Raksaa (no juu, vähän tylsä teksti, mutta kyyyyyyyllä se varmaan tulee loppuun asti kuunneltua). Jos vielä klo 22.05 olen tolpillani ja tolkuissani, tunnin verran Koe-eläinpuistoa kruunatkoon päiväni. Kyllä siinä sivussa pitäisi muutama tötteröamppeli ja kippurasydänkin syntyä.

Hyvä suunnitelma, näin me tehdään!
Kippurasydämiä ja kransseja
 (Toim. huom: Niinhän siinä kävi, että touhottimesta loppui virta iltapäivällä, ja puutarhuli joutui vetäytymään päiväunille kesken täydellisen päivänsä. Päikkäreiltä noustessa aurinko ei enää lämmittänytkään, ja  talokin oli huomattavasti viilentynyt kokopäiväisestä tuulettamisesta. Illalla sitten jotensakin aivastutteli. Mutta ehdottomasti Ihan Kiva Päivä kuitenkin). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti