12.3.2014

Erikoinen maaliskuu

Onpa ollut erikoinen maaliskuu. Tänäänkin oli lämmintä melkein 10 astetta. Lumet alkavat kadota pihalta, kohta pääsee haravoimaan! Ilmassa on jo kevään tuoksua, mutta jostain syystä se ei nyt oikein ilahduta.

Kasasin viimeiset lumenrippeet köynnösruusun päälle, ettei se innostuisi lähtemään kasvuun liian aikaisin. Jos vielä kylmenee, uusi kasvusto paleltuu varmasti. Muutama joululta jäänyt tuijanoksa lumikinoksen päällä estää lumen sulamisen. Kokemus on osoittanut, että pihalle jääneiden risukasojen alla säilyy lumi yllättävän kauan.

Pysyhän sie köynnösruusu vielä pari kuukautta unten mailla. Lumikasan päällä raikkaan vihreää tuijaa, vasemmalla keväänruskeaa tuiviota.


Alppiruusu ei ole moksiskaan lämpimästä maaliskuusta. Nuput ovat aika lupaavat, toivottavasti eivät palellu

Timjami on säilynyt hyvänä lumen alla


Vuorenkilpi kukoistaa, oli sää mikä tahansa. Ihan oikea asenne!

Valkosipulit ovat tuolla ojan takana, lumen alla turvassa
Valkosipulin kanssa kävi kyllä hyvä tuuri. Ne istutettiin syksyllä pikkupellolle, eikä lumi ole sieltä kadonnut samaa tahtia kuin muualta. Ihan uskomatonta, että  maa alkaa olla aika lailla lumeton joka paikassa muualla, mutta juuri valkosipuleille sitä riittää lämpimistä keleistä huolimatta. Toivotaan, että lumi pysyy pikkupellolla pitkälle kevääseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti