12.2.2021

Taimihuoneen kunnostusta

Pikkuruinen taimihuoneemme on varsinainen tilaihme. Navettaan rakennettu, noin 6 neliön kokoinen pieni huone toimii keväällä taimien idätyshuoneena, kesällä kuivakukkien kuivatustilana ja syksyllä valkosipulin varastona. Tavaraa mahtuu pikkuhuoneeseen hirmu määrät, kun vaan jaksaa pinota, siirrellä ja kantaa laatikoita mahdollisimman tehokkaasti. Tänään oli vuorossa taimihuoneen siivous ja valmistelu kylvöjä varten.  Tästä se vuodenkierto taas alkaa. 

 

Ruukut, laatikot, kelta-ansat...

 

Luomulannoite, nimisäleet, kasteluvehkeet...

Alkuvuoden vähäisiä kylvöjä on tehty tähän asti keittiönpöydällä ja taimia kasvateltu tuvan ikkunalla. Ensi viikolla alkaa isompien kylvöjen vuoro, ja taimihuone on nyt valmiina sitä varten. Taimihuoneessa on lattialämmitys, ja nyt siivouksen jälkeen lämpötilaa aletaan vähitellen nostaa niin, että itäminen olisi mahdollisimman nopeaa. 

Takana olevassa entisessä kanalassa on taimille hyvät olosuhteet. Taimihuone on kanalan vieressä, siellä ei ole vielä valot päällä.
 

 Kylvöt oli tarkoitus aloittaa jo tällä viikolla, mutta odotellaan nyt vielä pahimmat pakkaset ohi, ja laitetaan lämmöt päälle vähän myöhemmin. Viikon myöhästys ei haittaa mitään. Muuten kylvöjä tehdään kalenterin määrääminä aikoina, tuleviin myyntitapahtumiin tähdäten. Koronan tuomia mahdollisia peruutuksia tapahtumiin  ei vielä uskalla ajatellakaan. Näillä mennään.

Puutarhurilla on ajatukset jo kesässä.

 

Tänään oli pakkasta -22 astetta. Uskomatonta, että kohta (ihan kohta!)  päästään touhuamaan kasvihuoneessa  teepaita päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti