25.2.2021

Hentoa viherrystä näkyvissä

 Ruohosipuliruukuissa vihertää jo. Siemenet itivät yllättävän nopeasti, kun ne kylvettiin suoraan mullan pinnalle ilman multapeittoa. Nyt niitä pitää muistaa suihkutella ahkerasti, etteivät pikkutaimet pääsisi kuivumaan lämpiminä hehkuvien kasvilamppujen alla. Vähintään pari kertaa päivässä pitää käydä kylvöksiä tervehtimässä ja hoitelemassa, niille juttelemassa ja lauleskelemassa, ja samalla vähän saada tuoksuterapiaa itselle.

Ihan selvästi vihertää!

Maaliskuun puolella kylvöhommat lisääntyvät entisestään, mutta nyt on vielä aikaa fiilistellä taimien parissa. Tänään nostettiin lumihangesta yksi laatikollinen ulkona talvehtineita minttuja.

Antaa mintturuukkujen sulaa rauhassa

Oi mikä tuoksu! Laatikko oli tietysti umpijäässä, ja minttujen versot ruskeiksi kuivuneita. Mutta tuoksu niissä oli tallella. Ja kunhan saadaan jäiset ruukut varovasti sulatettua, ne kyllä melko varmasti lähtevät  pian reippaaseen kasvuun.

Pöydät alkavat täyttyä

Minttulaatikon kanssa puolilämpimään navetan eteiseen laitoin odottamaan vielä yhden kylvöksen köynnöspinaattia Hablitzia tamnoides. Se olisi paras kylvää syksyllä suoraan ulos. Keväällä kylvettäessä se tarvitsee  muutaman viikon kylmäkäsittelyn, ja sehän tulee nyt luontevasti maaliskuun aikana. Köynnöspinaatti on aika harvinainen, kaunis monivuotinen kasvi. Sen lehtiä voi käyttää pinaatin tavoin.  Mutta kylmäkäsittelyä vaativana se on vähän hankala taimikasvatettava. 

What do you want to do ?
New mail

3 kommenttia:

  1. Moi. Voinko varata jo samantien pari köynnöspinaatintainta? T. Anne

    VastaaPoista
  2. Voinko varata jo samantien pari köynnöspinaatintainta? T. Anne

    VastaaPoista
  3. Moi! Varaan sinulle 2. Toivottavasti vaan lähtevät itämään. Ollaan yhteydessä!

    VastaaPoista