4.4.2015

Pieni ja hento ote

On taas se aika vuodesta, kun on palautettava mieleen, millä tavalla pikkuruisia taimilapsia pitää  käsitellä. Taimihuoneessa on tehty kylvöjä jo helmikuusta lähtien, ja nyt siellä alkaa kasvuvauhti olla niin kova, että lapsosia on siirreltävä isompiin ruukkuihin. 
Takarivin tomaateilla on vimmattu kisa. Ken on meistä korkehin?
Tomaatit, chilit ja paprikat ovat ensimmäisiä koulittavia. Ne eivät tykkää naapureista. Jos vieruskaveri kasvaa liian lähellä, ne lähtevät aivan yltiöpäiseen spurttikisaan. Kumpikin haluaisi kurkottaa vielä vähän korkeammalle kuin naapuri. Seurauksena on pitkiä ja honteloita hujoppeja jotka eivät  pysy omin voimin pystyssä. Siis, pieni ja hento ote tomaatista, ja hellästi uuteen ruukkuun voimistumaan. 

Nämä kaverukset ovat päässeet väljempiin tiloihin.

Tänä keväänä spurttikisaan on yllättäen lähtenyt myös persilja. Se on kasvanut kylvökennossa ihan hurjaa vauhtia, ja tänään niitäkin piti jo koulia isompiin purkkeihin. Ja persiljan kuin piti olla niiiiiin hidas. Onkohan tänä keväänä tulossa jotenkin erityisen komeita taimenia?

Tihkuletkut ja välikattomuovit ok.

Taimihuone alkaa olla aika täynnä. Aurinko ei ole viime aikoina paljon paistellut, joten varsinainen kasvihuonekaan ei ole päässyt lämpenemään. Puutarhulin on vaan luotettava siihen, että lämpöaalto vielä tännekin iskee, ja varustettava kasvihuonetta taimien siirtoa varten.

Pumppu ja vesisaavit kunnossa.

Ensin uudet altakastelumatot pöydille. Pumpun testaaminen ja välikattomuovien virittely. Sähköjen ja kaasulla toimivan varavehkeen varmistaminen. Kaikki tämä tietysti siksi, että taimiparat saisivat parhaat edellytykset kasvaa suuriksi ja kauniiksi.
Tähän tähdätään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti