20.4.2015

Aika loppuu

Puutarhuli on yrittänyt olla huomaamatta ajan kulkua, ja rauhallisesti vaan jatkanut päivittäisiä rutiineita vaikka kiire alkaa kuiskia nurkissa. Risutöitä on tehty kasvihuoneen nurkassa päivin ja kangaspuilla kolkuteltu öin, eikä oltu huomaavinaankaan kevään etenemistä.

 Kasvihuoneessa on kuitenkin salavihkaa kasvanut sellainen tungos, että sille on jotain tehtävä. Pikkutaimet huutavat tilan puutetta, ja tomaatit haukkovat ahtaudessa henkeään. Puutarhulin on muutettava työpäiviensä painopistettä. Risutöihin ei ehdi enää kokopäiväisesti, varastot eivät enää täyty niin nopeasti kuin oli tarkoitus. Aika loppuu taas kesken, kuten joka kevät näihin aikoihin.
Tärkeimpänä hommana on nyt saada tomaatit väljemmille vesille. Se tarkoittaa nostamista, kantamista ja kaikenlaista järjestelyä kasvihuoneessa. Lämmittimiä on siirreltävä ja säädeltävä. Vesihuoltoa järkiperäistettävä. Ja missä vaan paljastuu vapaata tilaa., täytettävä se heti tehokkaasti uusilla kylvöksillä. Nyt on se aika kun taimet räjähtävät kasvuun.

Tuonne me taas mennään, paikat on jo tulleet tutuiksi!
Kun samaan aikaan pitäisi pystyä täydentämään varastoja kesän myyntitapahtumia varten, ja vielä pyrkiä pitämään pikkutaimet hengissä ja hyvinvoivina, meinaa välillä vähän pukata stressiä.
 
Ja juuri tällä hetkellä, kaiken kiireen keskellä, nämä yhdet humut keksivät ruveta peräämään oikeuksiaan. Ovat varmaan kuulleet, että tässä ollaan taas lähdössä Jyväskylään Käsityökorttelin markkinoille.  Kunhan eivät kohta innostuisi lakkoilemaankin, näin vapun kunniaksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti