23.4.2015

Mitä ihminen tarvitsee Jyväskylässä?

Markkinareissulle lähteminen on aina vähän stressaava tilanne. Erityisen stressaavaa se on näin alkuvuodesta, kun keikkoja on harvakseltaan ja rutiini vielä vähän hukassa. Mutta aivan erityisen äärimmäisen tormakkana on oltava nyt ensi viikonloppuna, kun myyntikeikkoja sattuu kaksi päällekkäin, ja eri paikkakunnilla. Puutarhuli suuntaa risuineen viikonlopuksi Käsityökortteliin Jyväskylään, ja maamies pystyttää yrttikojun Savonlinnan torille.

Toivolan Vanha Piha, kuinkas muutenkaan

Käytännössähän se tarkoittaa sitä, että on jaettava koko maallinen omaisuus puoliksi. Huolehdittava siitä, että kummallakin on tarvittavat vehkeet mukana, ja oikeassa autossa. Kaksi torikojua ja niihin oikeat raudat. Kahdet pöytäliinat, kahdet kassakoneet ja kahdet pakkaustarvikkeet. Puolet tötteröista sulle ja puolet mulle. Kesken unienkin pitää osata tämä rimssu: Seinät, raudat, katto, pöydät, tuoli. Jos joku niistä unohtuu matkasta, ei kiva.

Sulle - mulle, sulle - mulle


Nyt on kuitenkin ollut viikko aikaa tehdä listoja ja muistilappuja pakkausoperaatiota varten. Kun h-hetki lähestyy, tavarat ovat aika nätisti kahdessa pinossa autotallissa. Sulle - mulle, sulle - mulle. Edellisenä päivänä ryhdytään erityistoimenpiteisiin. Riitojen välttämiseksi suhtaudutaan toisen tekemisiin myönteisesti ja kannustavasti. Puhutaan harkiten ja matalalla äänellä. Suositaan konditionaalia: "Ottaisitko mieluummin vaaleat vai tummat pöytäliinat." "Kannattaisko sun ottaa termospullo." "Otithan varakengät."

Yrttejä ja risuja, mitäs sitä muuta ihminen tarvitsee

 Tutkitaan ajoreitit kartalta. Huolletaan auto ja muistetaan ottaa lasinpesunesteet mukaan. Syödään hyvin ja mennään aikaisin nukkumaahan. Tehdään mielikuvaharjoitteita: matkan varrella vien ensin kananmunat Eilalle, Juvalla tankkaan, puolivälin krouvissa pitää olla yöpaita ja hammasharja mukana.

Kyllä, puputkin pääsevät mukaan!

Kun nämä kaikki asiat on huolella varmistettu, on mukava suunnata auton nokka kohti uusia seikkailuja. Lauantaina siis yrttikoju Savonlinnassa, ja risukojun  löydät la-su Käsityökorttelista, Toivolan Vanhalta Pihalta Jyväskylässä, nähdään taas!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti