25.2.2015

Ihan uusia risutuotteita!

Risuverstaalta pullahtelee maailmaan välillä ihan uusiakin risutuotteita! Osaa tuotteista on jo vilauteltu facebookissa, mutta tässä vielä yhteenveto viime kuukausien aikaansaannoksista.

Kippurakranssi

Tämä kippurakranssi on jo julkisuudessa esiteltykin. Malli on jatkojalostettu kippurasydämestä, jota meillä on ollut myynnissä jo useampi vuosi. Kummassakin mallissa tuo upean punainen keraaminen sydän on Keramiikkapaja Savillan (Johanna Kähkönen) tuotantoa. Risun ja keramiikan liitto kestää sisällä ja ulkona!


Uudessa kranssimallissamme on koristeena toisen keraamikon, Savisiiven Tiina Rannan, herttaisia eläinhahmoja. Koirat kurkkivat näissä pienissä (halk. noin 12 cm) kransseissa, ja puput vähän isommissa.Muutama käärmekin verstaalla on syntynyt. Käärmeen voi asettaa kesällä vaikka laiturille, pelottelemaan lokkeja ja muita lintuja sotkemasta tai pesimästä vääriin paikkoihin. Ihan hyötyhommiin on nämä veijarit siis tarkoitettu!


Puutarhuli on haaveillut jo kauan risukassin aikaansaamisesta, mutta valmista ei vaan meinannut tulla. Ehkä asia vain kaipasi lisää kypsyttelyaikaa, sillä nyt viimeinkin on ensimmäinen kassi valmis. Matkan aikana materiaali muuttui risusta pajuksi, ja sen kopsutteli puutarhuli kangaspuillaan. Sisäpussin huolellisen ompelutyön teki ompelijatar Kaisa Turtiainen. Mahdottoman siistiä työtä tekikin!


Tötteröamppeli on ollut päätuotteemme melkein 15 vuotta. Valikoimissa on ollut kahta peruskokoa, ja satunnaisesti sitä on saanut valkoiseksi maalattuna ja jumbokokoisena. Mutta nyt valmistimme tötteröä myös minikokoisena! Miniäkin voi pitää ylösalaisin tai pötköllään erilaisin koristein varusteltuna, aivan kuten isompaakin tötteröamppelia. Lisäksi siihen kuuluu koukku, jolla pienen, kevyen minitötterön voi ripustaa vaikka oveen, kranssin tavoin.
 
Ovikoristeeksi tai roikkumaan, kumpikin onnistuu.

PS: Suomen käsityöyrittäjien ETUpäivien aikana 26.-28.2.2015 vanha kunnon kippurasydän postitetaan tilaajille ilman postituskuluja! Tilata voit osoitteesta puutarha@vainolanluomu.net.

Kerro tilatessasi, haluatko hännän kaartuvan oikealle vai vasemmalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti