2.5.2014

Nämä tämmöiset päivät

Kehtuuttaa. Vapun jälkeen on satanut kahdesti lunta. Ja toukokuussa kun oli tarkoitus ruveta puutarhulinoimaan ihan tosissaan. Läpsytellä sandaaleissa pitkin pihoja ja möyriä mullassa.

Nyt aika meneekin taas polttopuun roudaamiseen uuneihin. Kasvihuoneessa kyllä tietysti tarkenisi, mutta koska siellä ei uskalla tuulettaa, ilmasto ei ole kovin miellyttävä. Pakolliset työt vaan nopeasti alta pois, ja äkkiä ulos, tai siis takaisin sisälle.


Nyt olisikin hyvä aika kolkutella kangaspuilla, mutta loimi loppui viikko sitten. Ensimmäiset 20 metriä siis tehty, ja uutta tekisi mieli aloittaa, kun ilmatkin suosivat enempi sisätöitä. Kevätvärejä on vielä pari säkillistä odottamassa, ja kuivaa pajuakin jonkin verran jäljellä.


Yllätäen parhaimmat kudontapajut löytyivät tienvarren pajukoista. Sieltä on sopivasti niitetty, ja kasvusto on nyt suoraa ja tasaisen pituista. Väritkin passaavat kuteisiin niin somasti. Oman pihan  korallisalavat säästyvät kranssitarpeiksi.

               
Kutomisessa on jotain samaa yksinkertaisuutta kuin punomisessakin. Kunhan homman saa sopivasti alkuun, voi kutoa kopsutella tuntitolkulla aivan huomaamattaan. Täytynee pitää huoli, että puissa on aina sopiva loimi valmiina, näitä tämmöisiä päiviä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti