21.5.2014

Sieltä ne nousevat

Viime syksynä kylvetyt itusipulit ovat kovassa vedossa juuri tällä hetkellä. Kasvu on voimakasta ja kylvös tiheä. Rikkaruohot ovat suorittaneet ihan pikkuisen nurkanvaltauksen kylvöksen toisessa laidassa, mutta ne on vielä helppo torjua.
Laatikon alla turvassa.

Kauniit oranssit muovilaatikot ovat siis kanojen takia. Ilman näitä komistuksia kaikki pihan istutukset häviäisivät hetkessä ahkerien kuopsuttelijoiden jalkoihin.

Haralla oli nopea kitkeä laatikkorivin ympärille rikkaruohoton alue, kun sama työ oli jo kertaalleen tehty syksyllä. En silti epäile yhtään, etteikö rikkaruoho-, vuohenputki- ja leinikkihyökkäys ehtisi vallata tuota neitseellistä maata kesän mittaan. Ja monta kertaa.


Leinikki on päässyt livahtamaan rikkaruohottoman vyöhykkeen läpi. No, otetaan leinikki pois.
Itukkaat ovat terhakkaassa kasvussa. Kun laatikon nosti pois, alta hulmahti mojova valkosipulin tuoksu. Nämä itukkaat taitavatkin olla voimallisempaa tavaraa kuin varsinaiset kynnet.

On siinä pienellä alueella sipuli poikineen, sano.
Alue näyttää kuvassa todella pieneltä, mutta siinä kasvaa vieri vieressä mahoton määrä uutta, tuoretta valkosipulia. Pitää vaan muistaa käydä niitä hoitelemassa kesän mittaan, eli kitkemässä, lannoittamassa ja kastelemassa. Hyvältä näyttää ainakin tähän mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti