2.6.2015

Itusipuliyllätys

Kerrankin voi puutarhuli todistaa sellaista asiaa, että pitkäjänteinen työ tuotttaa tulosta. Pari vuotta vuotta sitten istutetut (siis oikeastaan kylvetyt) itusipulit ovat nyt todistettavasti selvinneet talvikylmyydestä ja kesien rikkaruohohyökkäyksistä.


Parin vuoden takaiset istutuspuuhat ovat nyt komealla mallilla. On kyllä ihme, että pienet itukkaat ovat selvinneet rikkaruohon seassa näin isoiksi. Puutarhuli saakin moitteet siitä, ettei ollut istutusvaiheessa tarpeeksi luottavainen. Kasvit on istutettu liiian ahtaasti; eikö puutarhuli uskonut, että ne täysikasvuisiksi jaksavat?


Vasemmalla on kaksivuotiaat, oikealla viime syksynä istutetut. Ei niillä niin kauhean suurta eroa ole! Hämmentävää, varret ovat melkein yhtä tanakat kuin kynsistä istutetuilla valkosipuleilla. No, syksyllä sitten nähdään millaista tavaraa maan alta paljastuu. Nyt ei passaa mennä nykimään.


Mutta kun nämä on kerrankin näin isoiksi saatu, tulee vähän paineita pitää kasvusto nyt kunnossa. Ei muuta kuin vettä kantamaan heti jos sateissa on muutamankin päivän tauko. Ja ahkeraa harausta, etteivät pääse rikat enää tässä vaiheessa yllättämään. Jollakin keinolla pitäisi yrittää muistaa varata tulevasta valkosipulisadosta uusia itukkaitakin, kun tämä nyt näin hyvin rupesi onnistumaan. Ei tämä koskaan aiemmin näin hyvin ole mennyt, mitähän tuli tehtyä oikein?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti