4.12.2014

On kiitosten aika

Suomen Käsityöyrittäjien keskustelufoorumilla tässä taannoin nousi esille sellainen juttu, että useammallekin foorumilaiselle oli sattunut viime aikoina kiitoksen arvoisia asioita. Siis jotain sellaista, josta tekisi mieli julkisesti kiittää. Purnaaminen kun on niin helppoa, niin kokeillaanpa vaihteeksi sitä toista tapaa.


Puutarhulilla ja maamiehellä on tapana lueskella kuluneen vuoden päiväkirjaa aina vuodenvaihteen tienoilla, ja muistella mennyttä vuotta. Vuosi ei ole ihan vielä vaihtumassa, mutta ehkä tämän vuoden voi pistää pakettiin ja antaa julkiset kiitokset jo nyt, joulukuun alussa?

Ihan ensiksi haluaisin kiittää...
No ei nyt sentään, otetaanpa uusiksi.

Tämä vuosi alkoi ja loppui samalla tavalla, eli taistelemalla erilaisten tietoliikennelaitteiden kanssa. Puutarhuli ei tunnetusti ole kovin kärsivällinen ihminen, ja koneiden kanssa seurusteleminen tekee  hänet erityisen kiukkuiseksi. Alkuvuoden ongelmat uuden maksupäätteen kanssa ja loppuvuoden hampaiden kiristely uuden tablettitietokoneen temppuja opetellessa eivät jääneet huomaamatta keneltäkään, joka sattui osumaan paikalle. Siksi on ensimmäisenä nöyrästi kiitettävä kaikkia niitä, jotka jaksoivat neuvoa ja opastaa näissä tilanteissa. Vaikka välillä tuntui, että mistään ei tule mitään, kaikki kuitenkin selvisi parhain päin. Kaikki maailman asiakaspalvelijat ja atk-tukihenkilöt, tässä tulee teille ansaitsemanne kiitos! (Ja varmuuden vuoksi myös anteeksipyyntö).

Siinä sitä taas on, ykkösluokan risua!
Niinhän se on, että yritystoiminta vaatii nykyisin mitä moninaisempia vehkeitä. Suurin osa meidän firman touhuista on kuitenkin raakaa työtä, ja sitä tehdään ihan omin kätösin. Eikä risuverstaan pyörittämisestä tulisi mitään ilman risunkerääjiemme panosta. Ree Meh ja muut burmalaiset ystävämme, sekä erityisesti Heli ja Osmo ovat keränneet meille vuosien mittaan valtavan määrän huippulaatuista risua. Joskus tulee mieleen, että osaavatkohan he lukea ajatuksemme... Risut ovat aina olleet juuri sellaisia kuin tarvitsemme, eikä koskaan ole tullut tilannetta, että työt jäisivät risujen puuttumisen takia tekemättä. Kiitos teille!


Yksi tärkeä ihminen luomutilan hommissa on traktoristimme Ville. Ville hallitsee ajokkinsa niin, että pyysipä häneltä mitä tahansa, kyllä onnistuu. Olipa kyse sitten kynnöstä, kylvöstä tai äjestyksestä, aina on hommat hoidettu niin kuin pitää, ja just oikeaan aikaan. Hyvä Ville!

Kaikki loppuu aikanaan...

Tänä vuonna meillä ei järjestetty perinteistä Kesäkukkapäivää, koska kukkapelto kärsi liikaa kesän kuivuudesta. Kukkapelto ja Kesäkukkapäivä ovat käyneet vuosi vuodelta työläämmiksi hoitaa, ja koska maailmanloppu ei tullutkaan vaikka kukkia ei tänä vuonna ollut juuri ollenkaan, päätimme  jättää kukkahommat vähemmälle. No nyt se on sanottu, ihan vierähti kivi sydämeltä: ensi vuonna meillä ei ole Kesäkukkapäivää!

Haluamme tässä kiittää kaikkia ihania Kesäkukkapäivän asiakkaitamme, vuosien varrella Päivässä esiintyneitä rautaisia kukka-ammattilaisia sekä myyjiä! Ihan yhtä lämpimät kiitokset kuuluvat kaikille muillekin asiakkaillemme, myyjäkollegoille ja tapahtumajärjestäjille, joiden kanssa on vietetty monta rattoisaa hetkeä erilaisilla markkinoilla ja messuilla, ja erityisesti maankuululla Savonlinnan torilla, jossa on erityisen ihanat torivalvojat ja muutkin työkaverit!

Torikoirat pääsevät näkemään uusia paikkakuntia ja tapaamaan uusia ihmisiä. Pöydän alta käsin tosin.

Myyntireissuja olisi mahdoton tehdä, ellei joku huolehtisi sillä aikaa kotieläimistä. Useimmiten se arpa on langennut siskon ja hänen perheensä osaksi. Toivottavasti saadaan tehdä teille vielä monta vastapalvelusta, iso kiitos teille.

Savillan sydämiä
Kaikkea ei tässäkään firmassa osata, keritä eikä voida tehdä itse. Meillä on iso joukko yhteistyökumppaneita, joiden avulla tuotevalikoimaa ja tekemisiä voidaan pitää kohtalaisen laajana. On Kiipolan työpaja, jossa tehdään meille alihankintaa, on Punkaharjun Metsäntutkimuslaitos, josta saadaan erikoishavua. Lastupaja tekee meille lasturuusut ja Savilla keraamiset sydämet. On  aina mukava asioida kanssanne.

Erityiskiitokset kuuluvat Suomen Käsityöyrittäjille, johon kuulumalla meidänkin firma on saanut uutta potkua työhönsä; työkavereita, kollegoita, mainioita ja mahtavia persoonallisuuksia sekä tietoa, tukea ja apua yksinyrittämiseen. Tämä porukka tekee valtavasti talkootyötä kotimaisen käsityön puolesta, nytkin on tulossa jos jonkinlaista joulunalustapahtumaa. Kiitos Otolle, joka ryhmän perusti, ylläpitäjille jotka ylläpitävät,  ja jäsenille joihin on ollut ilo tutustua.


Moni tärkeä ihminen jäi tästä listasta pois. Kaikkia teitä lämmöllä muistamme silti! Viimeiseksi se kaikista tärkein eli omat perheenjäsenet.  Kiitos teille.


Kiitos Töpöjalka Touhupeppu 8.4.2001-2.12.2014.

2 kommenttia:

  1. Paljon on positiivista elämässänne, ja varmaan on lisäksi myös ikävä Töpöjalkaa. Otan osaa suruunne.

    VastaaPoista