29.12.2014

Näyttävästi räjäyttämällä

Perinteinen markkinakeli.
 Ihmisellähän on vapaus valita, haluaako elää mieltäänpahoittavana vastarannankiiskenä vai ennakkoluulottomana uudenoppijana. Puutarhuli päätti vuosi sitten kokeilla ennakkoluulottomana elämistä, ja perustaa pätkäytti verkkokaupan. Sieltä sitten olisi ihmisten helppo tilata varpaluutia ja tötteröamppeleita, jos ei ollut ennättänyt tai viitsinyt markkinoilta niitä ostaa.

Myyjätär päivystää valppaana (tuo musta läiskä tuossa keskellä).

Tuommoisen verkkokaupan perustaminenhan ei loppujen loppuksi ole ollenkaan vaikeaa, kun varaa asialle tarpeeksi aikaa. Jonkinlaisen puodin saa pystyyn muutamassa iltarupeamassa, varsinkin jos ei ole niin tarkka kauppansa ulkonäöstä ja muusta sipistelystä. Puutarhuli tyytyi vähään ja oli niin ylpeää kun sai kysyttäessä kertoa asiakkaille, että kyllä, netistäkin voi verkkokaupan kautta tavaraa tilata. Sitä tunsi olevansa aivan ajan hermoilla suorastaan!Olemattomasta mainonnasta huolimatta verkkokauppaan tuli vuoden aikana muutama tilauskin, joista tietysti iloittiin kovasti, kunnes... Ensimmäinen toimitettiin laskulla, jonka asiakas jätti maksamatta. Kun tilausmenetelmä muutettiin postiennakolla toimitettavaksi, ilmaantui muutama asiakas, jotka jättivät pakettinsa postista tykkänään hakematta. Sellaisessa tapauksessahan paketti palautuu takaisin, lähettäjän kustannuksella kumpaankin suuntaan tietysti. Ja sinä kertana, kun asiakas todellakin lunasti paketin, oli sen sisältö rikkoutunut, eikä posti sellaisia korvaa koska lähetyksestä ei ollut maksettu 7 euron Särkyvää-lisämaksua. Vuoden aikana taisimme toimittaa 2 sellaista tilausta, jotka onnistuivat niinkuin oli tarkoitettu.Tuli mieleen, että vähemmänkin harmituksen kanssa sitä voisi ihminen elää. Kun puutarhuli sitten ehdotti maamiehelle verkkokaupasta luopumista, maamies vain totesi haluavansa tehdä sen jotenkin näyttävästi räjäyttämällä. Puutarhuli tulkitsee sen myönteiseksi vastaukseksi, joten meillä on nyt luovuttu verkkokaupasta ja palattu vanhoihin hyviin aikoihin. Tötteröamppelin ostajan on siis jälleen  valmistauduttava kohtaamaan myyjähenkilö ja hänen puujalkavitsinsä ihan elävässä elämässä ja useimmiten perinteisessä markkinasäässä.

Verkkokauppakokeilu ei jättänyt sieluun sen suurempia haavoja, mutta ehkä se jollain lailla kuitenkin vahvisti tunnetta, että ei tässä ihan jokaisen nykykeksinnön perään tarvitse riehaantua.


Kolmas koju vasemalla, sieltä niitä tötteröamppeleita saa!


2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana ja kaikista vastoinkäymisistä huolimatta positiivinen postaus! <3 Tästä jää ihmisen mieleen mukava hyrinä pitkäksi aikaa :) Lisää näitä, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Tulipahan kokeiltua! Nyt ollaan tätäkin kokemusta rikkaampia :)

    VastaaPoista