7.8.2014

Suuri kassinpurkupäivä

Puutarhuli on uskollisesti raahannut yhtä ja samaa tarvikekassia torille kesäkuun alusta lähtien melkein joka päivä. Nyt on tullut aika purkaa kassi ja kurkata millaisilla varusteilla torikesästä tänä vuonna selvittiin.
Kainuu-sukka toimii kesäisin termospullon lämmittimenä
Tärkeimpänä varusteena kassista löytyy termospullo. Sen lämmikkeenä on äidin kutoma Kainuu-sukka, ollut jo monta vuotta. Suunnitelmissa on ollut neuloa ihan oikeakin termospullon lämmitin, mutta tällä sukkaversiolla nyt mennään niin kauan että puutarhuli saa, tai saa aikaiseksi tehdä, termarille oman pussukan. (Joululahjaideaa tässä hei, vink-vink!). Eväiden ja teeveden tekeminen ja mukaanpakkaaminen tuntuu joskus toriyrittäjyyden raskaimmalta puolelta. Illalla, juuri kun olet tyytyväisenä mennyt nukkumaan, iloisena siitä että kaikki on valmiina seuraavan aamun aikaista herätystä varten, iskeytyy mieleen yksi sana: EVÄÄT! Nouse siinä sitten ylös sängystä ja ala voidella eväsleipiä. Saattaa tulla ammatinvaihtokin joskus siinä kohtaa mieleen.

Tänä kesänä torikassin tärkeimpien sisältöjen joukkoon on noussut pyyhe ja uimapuku. Meillä kun Savonlinnan torilla on järvi ihan siinä torin rannassa, on siitä näppärä pulahtaa uimaan aina kun kuumuus käy liian ankaraksi. Ja tänä kesänä on käynyt monta kertaa.

Kassin pohjalta löytyy muutama tyhjä, rytistetty Ärräpussi. R-kioskin salmiakki on pelastanut monelta tylsältä päivältä. Väsymyksen karkoittajana se on ihan mainiota tavaraa, mutta muiden sivuvaikutusten takia ei ehkä parane suositella jatkuvaan käyttöön. Mutta jos tapaat puutarhulin joskus myyntityössä hieman happamen näköisena, tarjoa sille salmiakkia. Vaikutus on nopea ja kaikkien kannalta suotuisa.

Kassista löytyvät myös sellaiset varusteet kuin esiliina, sadetakki, sateenvarjo ja naapurimyyjältä ostetut villasukat. Esiliinaa on pätevä pitää suojana kukkakimppuja ja risunippuja käsitellessä - torilla kun voi hiljaisina hetkinä ihan hyvin tehdä tuottavaakin työtä. Esiliinaa lukuunottamatta muita varusteita ei ole tarvinnut kesäkuun alun jälkeen käyttää kertaakaan.

Kassi on siis purettu ja yksi mukava Savonlinnan torikesä taas takana. Oli kiva tavata tuttuja ja tuntemattomia, kuunnella torikahviloista kaikuvaa naurunremakkaa, oopperajuhlien juhlallisia aamunavauksia ja haikeena taustalla soivaa haitaria. Vaikka torikausi loppuukin meidän osalta tähän, kesä jatkuu vielä, ja kassi pakataan nyt viikonloppumarkkinoita varten. Aika lailla samoilla varusteilla mennään, vaikka työmatkat muuttuvat vähän pidemmiksi ja olosuhteet vaihtelevammiksi. Eikä siitä eväiden tekemisestä taida päästä eroon vieläkään.
Valmiina kohti uusia seikkailuja. Ja kassi tietysti mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti