22.8.2014

Risulintujen kokoelma karttuu


Puutarhuli ei suinkaan touhua luomutilalla yksin, vaan kaverina hommailee muuan Maamies. Maamies on siitä pätevä, että se osaa rakentaa kaiken, mitä puutarhuli vaan keksii pyytää. Rakennustöiden lisäksi maamies on kunnostautunut myös risulintujen tekijänä.

Tiira

Siinä missä puutarhuli vääntää nöyrästi tötteröamppelia päivästä toiseen, maamies loihtii omassa pajassaan ihan mitä huvittaa. Jos ei ihan joka päivä Eiffelintornia


  niin sitten erilaisia lintuja.

Viklo

Tämän kuvan lintu on kylläkin ihan aito, se lennähti torilla lepäämään taulunkehyksen päälle.

Tirpunen

Puutarhuli katselee välillä vähän kateellisena maamiehen luomisintoa, ja ehkä sen vuoksi pyysi kerran maamiestä tekemään joskus sellaisiakin risulintuja, joista kerrotaan risunvääntöoppaissa.

Koipeliinit. Näillä on poikanenkin, mutta se ei mahtunut tähän kuvaan.


Yhtenä päivänä puutarhulillekin tuli halu kokeilla, mihin omat siivet kantavat risulintuasiassa. Vimmatun työskentelyn tuloksena syntyi ruma ankanpoikanen. Puutarhuli asetti sen kukkapenkkiin, josta se sai tukea itselleen (koska se on liian painava pysyäkseen pystyssä omilla jaloillaan). Sieltä se on vaivihkaa siirretty lymyilemaan pajuaidan viereen. 

Ruma ankanpoikanen
Maahan vangittujen mielikuvituslintujen lisäksi maamiehen risuverstaalla on kuoriutunut parvi lentäviä, kirkuvia ja syöksyileviä haarapääskyjä, tiiroja ja liitäjiä.
Voisko tämä olla isomeriliitäjä? Ulappaliitäjäksi sillä on liian kapeat siivet, mutta nimi olis kyllä komeampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti