19.7.2014

Tervetuloa torikauppiaan takahuoneeseen

Torikauppiaan päivä ei aina kulu pelkässä myymisen touhussa, vaan välillä, silloin tällöin, ihan joskus vaan, saattaa eteen tulla pitkiäkin tapahtumattomia hetkiä.  Silloin torikauppias saattaa vaipua kojussaan apatiaan, josta on vaikea yhtäkkiä herätä iloiseksi ja reippaaksi asiakaspalvelijaksi. Useampia helteisiä kesäviikkoja yhteenmenoon  torilla päivystäneelle kauppiaalle ei ehkä helpostusta tuo vierailu naapurikojullakaan, sillä sieltä saattaa vastaan tuijottaa ihan yhtä väsynyt toriyrittäjä. Parempi pysyä omalla kojulla vaan ja keksiä jotain millä pysyisi hereillä.
Vähän piilossa katseilta, mutta kuitenkin näkyvillä. Sellainen on torikauppiaan takahuone.

Jotta vireystila säilyisi, ja hiljaisetkin ajat tulisi käytettyä hyödyksi, puutarhulilla on yleensä torilla mukana pieni nyssäkkä risua. Tötteröamppelin teko ei torioloissa onnistu, mutta varpaluutia ja ovikoristeita siellä kyllä voi tehdä. Torikojussa kun ei ole varsinaisia työtiloja (sosiaalitiloista puhumattakaan), askartelut pitää tehdä kuvitteellisessa takahuoneessa ainakin osittain asiakkaiden nähden.
Mökkejä on erilaisilla teksteillä. Tekstit ja sydämet tekee Keramiikkapaja Savilla.

Tervetuloa kurkkaamaan torikojullemme, sinne maankuululle Savonlinnan torille aivan torikahviloiden viereen. Hyvässä lykyssä pääset takahuoneeseen näkemään, kuinka tämmöinen Tervetuloa-mökki syntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti