31.12.2013

Ompelukuume ja tilkkutauti


Meillä muka lomaillaan nyt. Mutta yhden onnistuneen tilkkutyön jälkeen ajatukset eivät suostukaan jättämään ompeluksia rauhaan, vaan koko ajan pyörii mielessä uusia ideoita niiden jäljelle jääneiden kankaiden varalle jotka, hmmm, pelastettiin joutumasta lumppukeräykseen.

tilkkusohva
 Lomailun ja löhöämisen sijasta meillä ommellaan nyt täyttä höyryä yötä päivää posket punaisina ja silmät kiiluen, hädin tuskin maltetaan syömään ja nukkumaan välillä. Keittiön lattia lainehtii tilkkuja ja langanpätkiä, sakset raastavat palasiksi yhä uusia vaatekappaleita.

Ompelijattarella on vimmaiset otteet eikä hän kuule eikä näe. Ensimmäiset työt jäävät viimeistelyä vailla lojumaan tuolin selustoille kun hurjimus hyökkää jo riivattuna seuraavan ompeluksen kimppuun.
lisää tilkkuja
 Sääliksi käy niitä aviomiehiä, joiden vaimoihin on iskenyt ompelun tauti. Miesparka joutuu piilottelemaan lempikauluspaitojaan (niitä ruudullisia, joista olisi helppo leikata neliöitä)  vaimolta, joka vilkuilee jo olohuoneen verhojakin etsiessään sakset tanassa oikeaa sävyä seuraavaan tilkkupalaseen. Ompelun tuoksinassa katkeilee koneesta neuloja ja pimenee lamppuja, ärräpäitä lentelee ilma sakeana, mutta mikään ei estä, vain korkeintaan hidastaa kuumeista ompelijatarta.

Tämmösestäkin takista saa vaikka mitä ommeltua
Ja mies tietää rientää pelastamaan vaatteitaan, kun komeron syövereistä kuuluu tuo viaton kysymys: vieläkö sinä käytät tätä paitaa? Vaatekaappiin ilmestyy munalukko, mies alkaa nopeutetulla aikataululla itse pestä ja laittaa komeroon omat vaatteensa. Kun mies harmittelee, ettei auton istuinlämmitys korjaantunut huollossa, vaimo tietää kyllä heti mistä kankaasta ompelee peffanlämmittimen.
Kummallekin oma
Vaimo soittelee ystävilleen ja sukulaisille, yrittää jutella niitänäitä mutta ei selvästikään kuuntele mitä toisessa päässä puhutaan, kunnes pääsee kysymään: ai niin muuten, tarvittaisiinko teillä mitään tilkuista tehtyä, eikö pannulappuja edes, minulla olisi näitä tässä ja voisin vielä tehdä vähän lisää…Ei kommentteja:

Lähetä kommentti