23.12.2013

Kohta pääsee kutomaan

Syksyllä ostettujen kangspuiden kokoaminen kävi yllättävän helposti. Paketin mukana tuli selkeät piirrokset, ja apua löytyi myös vanhoista kankurioppaistani. Netistäkin löytyi yllättävän paljon ihan yksityiskohtaisia kokoamisohjeita, kuvien kera ja ilman. Kyllä nykyisin vaan on helppoa, kun Kuukle neuvoo kaikessa.

Joulunalusaika on mennyt vähän muissa kiireissä, ja kangaspuut ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Liiankin vähälle, sillä parissa kuukaudessa puut ovat sulautuneet täysin osaksi työhuoneen kaaosta.
Mistä kaikki tuo tavara on tänne ilmestynyt?
Tähän on tultu. Romuvuori on vallannut pikkuhiljaa kangaspuiden päällyksen. Taitaa siellä allakin jotain rompetta olla. Ei hyvältä näytä, nyt on Ryhdyttävä Toimenpiteisiin.
Nättihän tämä loimiletti ois tässäkin, jos ei sitä kangaspuille tule laitettua
Tilasin asiantuntevasta liikkeestä loimen, kun ei ollut aikaa sitä itse ruveta luomaan (lue: en uskaltanut). Koska puut ovat kapeat, ei lettikään mikään paksu ole. Mutta pituutta sillä on varmaankin ihan tarpeeksi; luulisi 20 metrin vähäksi aikaa riittävän. Kiiltävälankaista lettiä oli kiva hiplata, kun se roikkui hetken tuossa kiikkutuolin selkänojalla, mutta kissavaaran takia se piti siirtää nopeasti parempaan turvaan. Ja kyllähän ylenpalttinen hiplailu olisi saattanut pian sotkea lankajärjestyksen ihan ilman kissojakin.
Korallisalavaa
Nyt on sitten kunnianhimoiset suunnitelmat olemassa tulevan varalle, ja materiaalejakin mietitty valmiiksi. Mahdollisia pajutöitä varten olen kuivatellut korallisalavaa, ettei se sitten kutistuisi ja löystyisi valmiissä työssä. Lankoja ja matonkuteita on revitty ja keritty, ja muutakin materiaalia kerätty. Heti joulun jälkeen pitäisi loimi saada paikoilleen, ja sitten vaan paukuttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti