26.1.2015

Tammikuun tasaisuus

Ensimmäinen lomanjälkeinen työviikko sujui ihan mallikkaasti, kiitos kysymästä. Pienen hapuilun jälkeen tötteröamppelit alkoivat taas muotoutua kuin mitään taukoa ei olisi ollutkaan. Paria uuttakin mallia on salaa kehitelty, mutta niistä kerrottakoon vähän myöhemmin.

Risua onneksi riittää
Pakkaset aiheuttavat tavallista enemmän hidastusta hommiin, onneksi jo vähän lauhtui. Työhuoneen lämmittämiseen kuluu aina aamuisin pienoinen tovi, kun on raahattava puut työhuoneeseen, ja odotettava että hellahuoneen ikivanha liesi alkaa lämmittää. Tuollainen liesi lämpiää kohtalaisen tehokkaasti, mutta kyllä se nopeasti taas kylmeneekin. Varmasti on ollut huone aamulla jääkylmä, jos niitä entisiä eläjiä ajattelee. Mutta nykyiseen käyttöön se on ihan oiva peli. Muutaman tunnin se jaksaa lämmittää, ja sellaisen ahertamisen jälkeen on jo ihan tarpeellistakin pitää taukoa. Risua vääntämällä saa nopeasti niskat ja hartiat jumiin, välillä on tehtävä ihan jotain muuta. Illemmalla voi sitten palata työn ääreen uudelleen.

Kohta taas reissun päälle!
Tammikuu on luonteeltaan vähän sellainen hidas kuukausi. Tulevat myyntireissut pakkaamisineeen, automatkoineen ja kojunpystytyksineen tuntuvat olevan jossain kaukana tulevaisuudessa. Onhan tässä vielä aikaa... Nyt olisi sopiva hetki suunnitella ja siivota ja järjestellä, mutta juuri sellainen puhti on vielä hakoteillä. Olisi niin kiva vain vääntää tötteröitä ja olla aivan ajattelematta. Varsinkin kun löytyi niin mainio äänikirjakin kuunneltavaksi, nimittäin Eeva Joenpellon Vetää kaikista ovista. Aivan mahtava tarina, ja niin äärettömän hyvä lukija!

Tämä näky tietysti saisi vähän vipinää tammikuuhun. Onneksi kuva on muutaman vuoden takainen.
 Mutta ei auta, hiljaiselon on joskus loputtava. Tammikuun lähestyessä loppuaan alkaa mielessä kummitella jotenkin tuttu painajainen, nimittäin veroilmoituksen täyttäminen. Aika monta tuntia tehokasta työaikaa on nyt kulunut kirjanpitoa viimeistellessä. Kun urakka on tehtävä vain kerran vuodessa, siihen ei pääse syntymään rutiinia. Kirjanpitoa itsessään tietysti tehdään koko vuoden ajan. Mutta aina ei ole helppoa saada puutarhulin tekemää kirjanpitoa keskustelemaan maamiehen rakenteleman veroilmoituksen kanssa. Siinä saattaa useampana iltana äänenpainot kohota yli sallittujen rajojen. Joten muotoillaan tämä asia siis niin, että veroilmoituksen tekeminen on tuonut tasaiseen tammikuuhun mukavan energisen lisänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti