6.1.2015

Hamsterin paratiisi

 Kun parikymmentä vuotta sitten aloimme etsiskellä Taloa Maalta, toivelistan kärjessä meillä oli tärkeimpänä 1) pelto 2) puulämmitysmahdollisuus 3) jonkinlainen ulkorakennus kanoille. Nuo kaikki toiveet täyttyivät, mutta puolivahingossa saatiin vähän ekstraakin. Ulkorakennus on nimittäin niin iso, että se mahdollistaa monenlaista touhua ja tohinaa. Ennen kaikkea se mahdollistaa tavaroitten varastointia, ja sehän saa piilevän hamstraustaipumuksen puhkeamaan kukkaan keneltä tahansa.

Jonkinlainen ulkorakennus kanoille
 Ulkorakennuksessa on kyllä tilaa, mutta silti se on päässyt täyttymään näiden vuosien aikana erilaisista tavaroista, jotka vain odottavat hyödyntämistään. Kanalan lisäksi kaikki nuo aitat ja varastot ovat täynnä erilaista rompetta. On siellä sitten jälkipolville ihmettelemistä. Mutta ennenkuin heidät päästetään paikalle, vilkaistaanpa miltä varastoissa tällä hetkellä näyttää.

Tötterövarasto on joulun jäljiltä aika tyhjä. 
Onneksi varastossa on tuoretta risua. Näitten kimppuun, kunhan lomat loppuu!
Lomien pitämien tammikuun puoliväliin asti tuntui joulun alla vielä ihan hyvältä idealta. Nyt, tammikuun alussa puutarhuli on jo 2 kertaa livahtanut työhuoneelle kokeilemaan, miltä se tötterön tekeminen tuntuukaan. Eikä maamiehenkään viipyilyt oman työhuoneensa liepeillä taida ihan kestää päivänvaloa. Risujen kimpussa se siellä on, ei vaan tunnusta.

Puiset kirsikkarasiat

Risujen ja muun luonnonmateriaalin lisäksi varastoon on alkanut kertyä tavaraa, jota puutarhuli ei oikein osaa hyödyntää, mutta joka silti tuntuu vuosi vuodelta lisääntyvän. Nyt lomalla olisi aikaa pitää aivomyrsky ja keksiä jokin järkevä käyttötapa mm. puisille kirsikkalaatikoille. Mutta miksi tämänvuotinen lomailu tuntuu tällä kertaa ennemminkin lamauttavan kuin innostavan?

Vähän maalia pintaan...


Rasioissa oli kyllä kiva kesällä pitää yrttiruukkuja, mutta...

Toinen murheenkryyni ovat muoviset jätskirasiat. Niitä saa ihan ilmaiseksi kesällä torilta! Ja kun ilmaiseksi saa, on tietysti pakko ottaa. Kun vain keksisi, mitä näistä tekisi.

Muovinen, siis vedenpitävä, hmmm....
 Harmaa, värinä siis ihan neutraali, hmmm...

Tämmöinenkin tuli punottua joskus jätskirasian ympärille, mutta ei asia siitä jalostunut yhtään eteenpäin


Tai jos virkkaisi jätskirasialle suojuksen? No eeeeeeeeiiiiii.

No, jääköön vielä mietintämyssyyn tämäkin ideanpoikanen. Jospa se joskus sieltä vielä jalostuu valmiimmaksi. Ja hyviä ideoita otetaan tietysti vastaan! Sitä ennen on varmuuden vuoksi otettava talteen kaikki rasiat mitä eteen tupsahtaa. Kun kerta varastoon mahtuu, vielä.

Ps. Puutarhuli on kyllä voimakkaasti tietoinen, että tavaran hamstaaminen ei ole ollenkaan nykyihmisen hommaa. Sitten kun tavarapaljous alkaa todella ahdistaa, helpostusta löytyy vaikkapa Tavara päivässä pois -nimisestä Facebook-ryhmästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti