18.8.2013

Kesäkukkapäivä 18.8.2013

Tämänvuotinen Kesäkukkapäivä saatiin viettää ihanan lämpimässä loppukesän säässä, vaikka edeltävinä päivinä tulikin vettä kaatamalla. Kukkapäivän pääesiintyjät, floristit Minna, Krista ja Asta Kukka- ja hautauspalvelu Lumosta tekivät kukka-asetelmia koko päivän, ja yleisö sai yksityiskohtaista opastusta kukkasidonnan saloihin.

Asta valmistaa kelta-violettia syyskimppua. Pohjana on havuista tehty kehikkko, johon auringonkukat ja törmäkukat on aseteltu. Edessä sini-ikiviuhkoa odottavassa kimpuksi jalostumista.
Kristalla on kädessään revonhännän kukinto. Kranssissa on ruusua ja ruskavärejä.

Yleisössä heräsi keskustelua hautasidonnasta, ja Minna valmisti täysinmaatuvan surukimpun. Kimppu on tehty pisaran muotoon, ja sen tukena on risusta koottu pohja. Päivän mittaan keskusteltiin enemmänkin hautajaisiin liittyvistä tavoista, ja ihmeteltiin, miksi kukkakaupoista on niin vaikea saada persoonallisia hautalaitteita. Minna lupasi vastata pyyntöön omasta puolestaan, eli jos olet etsimässä hieman yksilöllisempää surulaitetta, suunnista Simpeleelle!

Floristithan ovat tunnetusti tarkkoja väreistä...tähän kelta-valkoiseen kimppuun oli eksynyt mukaan juuri oikean värinen perhosentoukka! Pistimessäkin oli samaa väriä kuin pohjavihreänä käytetyssä mustikanlehdessä.


Kauniisti ruostuneeseen lyhtyyn on laitettu tuikun sijasta pieni kukka-asetelma. Lyhty suojaa kukkia sateelta.

Päivän mittaan syntyi lukematon määrä kimppuja, joita katselijat saivat ostaa mukaansa hyviin huokeilla hinnoilla. Ensimmäisenä taisivat tulla myydyiksi risukaareen tehdyt kimput, joille yritettiin keksiä tarpeeksi kuvaavaa nimeä: kaari vai silta? Girlandi vai köynnös?
Kukkasidontaesitysten lisäksi paikalla oli mm. vuoleskelija Jouko Lehtikuusi, joka tässä näyttää pajukukan valmistamista. Etualalla söpöt kännykkäkotelot. Lisäksi myytävänä oli käsintehtyjä kortteja, raakasuklaata, hedelmäpuiden taimia ja vihanneksia. Anttolan koulu piti perinteisesti puffettia luokkaretkirahastonsa kartuttamiseksi, ja hyvin kävivätkin leivonnaiset kaupaksi. Luomutilan vahtikoirat vielä tarkkailivat koko päivän pöydän alta, ettei vaan maahantippuvat muruset joutuisi hukkaan. Kiitos kaikille kävijöille, myyjille ja esiintyjille! Oli taas mukava päivä. Ensi vuonna Kesäkukkapäivä pidetään taas koulujen alkamisviikkoa seuraavana sunnuntaina, mutta nähdäänhän me jo sitä ennenkin!