2.4.2017

Uusi puoli ja vanha puoli

Yrttien kasvatus on lähtenyt tänä keväänä etenemään vauhdikkaasti. Tällä hetkellä ollaan noin 2 viikkoa viimevuotista edellä. Se alkaa näkyä tilan puutteena. Kasvihuoneen lämpimin osa on jo täynnä pikkutaimia.

Yöksi vedetään taimien päälle muovi, jotta saadaan lämmitettävä tila vähän pienemmäksi.

Päivällä lämpötila nousee aika reilusti, jos aurinko suvaitsee vähänkin pilkistää. Risuverstas on nyt kasvihuoneen perimmäisessä nurkassa, ja siellä on aika mukavat olosuhteet touhuta. Ei kyllä haittaa, vaikka lämpö nousee!

Yölämpötila +13, se tekee taimista napakoita ja kestäviä

Tilanpuutteeseen saatiin onneksi vähän apua, kun kasvihuoneen jatkoksi valmistui pieni laajennus. Kunhan sinne saadaan lämmitys, alkaa ahtaus vanhalla puolella vähän hellittää. Onpa aika mukava aloittaa sitten hommat uudella, siistillä puolella.

Uusi puoli on vanhaa puolta matalampi.

Vielä on kaikki niin siistiä uudella puolella

Rosmariinia, takana hajuhernettä (anteeksi, pitäisi kai sanoa tuoksu-, mutta hajuherne on kyllä sympaattisempi nimi)

Tänä keväänä tuntuu kaikki kasvavan tavallista nopeammin. Siemenestä kasvatetut rosmariinitkin ovat jo melkein täysikasvuisia, ja nyt on vasta huhtikuun alku! No, onhan meillä ensimmäinen yrttien myyntitapahtumakin jo ihan kohta; Tampereen Puutarhamessut 21.-23.4.

Laventeli, takana minttua

Yrttihommat etenevät yhä kiihtyvällä tahdilla, ja risutöitä tehdään siinä muiden töiden ohessa. Talviunet alkavat nyt olla takanapäin, ja edessä on kiivas kasvukausi. Sitä odotamme jo innolla, mutta ei tämä pieni takatalvikaan mitään haittaa. Otetaan ihan rauhallisesti, kyllä se kevät vielä tulee...

Mitä kehnompi sää ulkona, sitä mukavampaa kasvihuoneessa2 kommenttia:

  1. Terhakan näköisiä taimilapsia! Noita kuvia katsellessa alkaa melkein syyhyttää jo omiakin multasormia :)

    VastaaPoista
  2. Taimilapset ovat tykänneet tämän kevään säistä, vaikka toisinkin voisi luulla...

    VastaaPoista