25.1.2017

Bullet Journal, eli Oli ihan pakko

Luomutilalla on hiljaisina talvikuukausina ollut aikaa mietiskellä verkkokauppa-asioita. Jos kokeilisi perustaa ihan oikean verkkokaupan! Helposti innostuvana puutarhuli alkoi heti idean saatuaan keräillä ajatuksiaan muistilapuille, joita sitten seilasi kaikki pöydät pullollaan.


Samaan aikaan alkoi maailmalta kuulua hurjia huhuja mullistavasta muistiinpanomenetelmästä, bullet journalista. Hesarikin siitä kirjoitti, ja netti oli äkkiä täynnä bujosta innostuneita harrastajia. Näiden bujo-uskovaisten mukaan kun tämän kalenterin, muistikirjan ja päiväkirjan yhdistelmän pitäisi ohjata elämä kohti lopullista järjestystä ja mielenrauhaa. Aika epäilyttävää tietysti, tuommoinen hurmioituminen.

Mutta kun verkkokauppa-ajatus ei jättänyt rauhaan, ja tuli kirjailtua samoja asioita aina vaan uusille muistilapuille (koska entiset aina hävisivät), oli pian ihan pakko kokeilla tätä erinomaisen mullistavaa uutta menetelmää. Nyt täytyy myöntää, että onhan se hyödyllistä ollut. Nyt on kaikki nettimyyntiä koskevat mietteet koottu yksiin kansiin.

Siinä se on, sinikantinen bujoni! Mutta lähikuvaa ei kärsi ottaa, koska oikean bujon kuuluisi olla nätti, ja tämä minun on vain, hmmm, käytännöllinen.

Enää ei siis tarvitse pelätä, että yölliset kuningasajatukset hukkuvat taas uudelle irtolapulle. Hyödylliset nettiosoitteet voi kirjata bujoon heti, kun eksyy sopivalle sivustolle. Tulevat työt on listattu omaksi osiokseen, eli jos jotain jää tekemättä, voi tyynesti soimata itseään eikä syytellä muistilappujen katoamista. Kaikki selvitettävät asiat ovat omana listanaan, johon on helppo lisätä uutta sitä mukaa kun asioita ilmenee. Ja toisaalta kaikki jo hoidetut hommat saavat myös oman merkintänsä. Se on ihan palkitsevaakin:  Hienoa! Näin paljon olen jo saanut aikaan!

Kaikki tuotteet on nyt kuvattu Risupuotiin.

Verkkokaupan perustamisessa on yllättävän paljon huomioitavaa, selvitettävää ja muistettavaa. Olisi harmi, jos kaikki tämä häviäisi ajan myötä. Bujon ansiosta nämä uudet asiat, joita nettimyynnistä on nyt opeteltu, jäävät talteen, vaikkei kaupasta niin pitkäikäinen tulisikaan. Onpahan sitten ainakin ensi kerralla helpompaa. Projektista jää myös muisto, jota saattaa olla hauska lueskella myöhemmin.

Oikeastihan bullet journalin kuningasajatus on pistää kerralla koko elämä järjestykseen, ja kaikki asiat yksien kansien sisälle. Meillä tätä menetelmää käytetään toistaiseksi vain tässä verkkokaupan suunnittelussa, ja ainakin siinä se toimii loistavasti. Mutta kuka tietää, mihin kaikkeen tässä vielä innostuu. Aika monta ideaa on herännyt jo ensimmäistä bujo-vihkoa täytellessä.

Kuinka ihana olisikaan semmoinen viljely-bujo! Siihen sitten vuoden mittaan tallentelisi ihania viljelyideoita, suunnittelisi työvaiheet etukäteen ja osaisi tilata kaikki tarvikkeet ja huoltaa välineet kerrankin hyvissä ajoin. Bujoon olisi niin helppo kerätä talteen viljelykokemukset ja kunkin kasvin vaatimat niksit, ja kerätä vaikka valokuvia kasvukauden mittaan. Kaikki tämähän olisi tosi hyödyllistä  uutta kasvukautta suunniteltaessa, ja ai kuinka mukavaa! Onkohan tästä taas lähdettävä vihkokauppaan uutta bujo-vihkoa hankkimaan... ennenkuin uusi viljelykausi pääsee täyteen vauhtiin, ja sittenhän puutarhulia ei pysäytä enää mikään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti