20.10.2015

Luomapuuhäkkyrä

Ilmojen kylmetessä on aika siirtyä sisätiloihin. Risuverstas siirtyi jo yläkerran työhuoneeseen, ja samasta huoneesta löytyivät pölyyntyneenä mutta vahingoittumattomana myös kangaspuut. Mutta ilman loimea, mikä kurjuus! Puutarhuli oli ahneuksissaan vissiin keväällä kutonut viimeisen loimen ihan loppuun, ja nyt ei kutomaan pääsisi ennen uuden loimen tekemistä. Ja tässä kun oli jo suunniteltu kutomisen kopsuttelua heti ulkotyökauden loppuun. Mutta mistä loimi tähän hätään?

Puutarhuli on joskus luonut hätäloimen pienen hirsiaitan ympärille. Isot rautanaulat vaan seinään, ja lankakerän kanssa mökkiä kiertämään. Onnistuu se niinkin, vaikka jossain vaiheessa rupesi vähän pyörryttämään. Nyt oli pyrkimys tehdä loimi siististi sisätiloissa. Malttamattoman puutarhulin katse tarkasteli varaston romuläjiä: mistähän löytyisivät tarvikkeet luomapuiden rakentamiseen, ja mielellään nyt heti...


Ja kuin taikaiskusta varastosta löytyi rikkinäinen, mutta pyörivä toimistotuoli, vajaa rulla puutarhaverkkoa ja jonkinlainen metallinen nappulateline, entinen naulakon osa ilmeisesti. Niistä sitten luomapuita rakentamaan! Rautalangan avulla hökötys saatiin pysymään kasassa niin, että sitä pystyi pyörittämään tuolin avulla. Ja sitten vaan lankoja ympärille pyörittämään, meiltähän tämä käy!


PS. Rakas joulupukki. Vaikka omatekemä on tietysti aina parempi kuin kaupasta ostettu, meille saa silti tuoda oikeat luomapuut, jos jostain sattuu löytymään. Saa olla rumatkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti