26.7.2015

Ja sitten vaan niputtamaan.

Kukkapellolla on aika ankeaa. Kylmä kesä ei tee hyvää, eivät raukat jaksa kasvaa saati kukkia. Ihan hentoa väriä pystyy erottamaan asterin terälehdissä, mutta kyllä ne vielä aika tiukasti kiinni ovat. Ja taitavat pysyäkin.


Mutta laventeli tykkää! Tuo paahteisten ja kuivien keski-Euroopan kukkapeltojen kuningatar pistää nyt parastaan Kerimäen hiekkapellolla, jossa aurinko on ollut ylen harvinainen vieras tänä kesänä!


Lämpömittari ei ole paljon lähennellyt kahtakymppiäkään kuin parina päivänä, ja silti laventelipenkki on upeassa kukassa.


Puutarhuli onkin kaukaa viisas ja kaivaa heti sakset esille. Tuoksuvat kukkaoksat talteen talven varalle! (No kyllä vähän jätetään penkkiinkin).  Ja sitten vaan niputtamaan.


Nippuja tuli sen verran paljon, että tupaan niitä ei voi tuoda. Tuoksuvat nimittäin niin voimakkaasti. Siispä ulkosaunan lämmitykseen, ja niput sinne pikakuivatukseen. Sitten kun ne ovat aivan kuivia, ne voi kääriä pakettiin, ettei tuoksu valloita ihan koko huushollia.


Puutarhuli se vaan niputtelee kaikessa rauhassa, vaikka Pyhän Olavin päivä on ihan lähellä! Muistattehan, että Suomen Käsityöyrittäjien myyntitapahtuma tulee Savonlinnaan ensi keskiviikkona. Toivottavasti syntymäpäiväänsä juhliva kaupunki pääsee näyttämään ahkerille käsityöläisille aurinkoisimmat kasvonsa, ja juhlakansa löytää tiensä Joel Lehtosen puistoon. Vapaa pääsy, tervetuloa!

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia herkästä laventelista. Saatoin aivan tuntea niiden tuoksun. :) Hyvää reissua Savonlinnan Käsityökortteliin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Savonlinnan Kortteli onkin jo ihan nurkan takana, jokohan huomenna alkaa jännittää...

    VastaaPoista