10.11.2014

Tampereelle!

Kovasti on viime aikoina hommantouhua riittänyt, kun ollaan valmistauduttu Tampereen messuille. Tuli sitten lopultakin selvitettyä että minnekä sitä oikeastaan ollaan menossa. Messujen omilla sivuilla tapahtumaa luonnehditaan näin: 14.–16.11.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen täyttävät taas Suomen Kädentaidot -messut, jotka kokoavat käsityön ystävät Euroopan suurimpaan käsi- ja taideteollisuustapahtumaan. Viime vuonna messuille osallistui lähes 37 000 kädentaitojen ystävää ja yli 600 näytteilleasettajaa. Että aika isoille kinkereille täältä Kerimäeltä nyt ponnistetaan. Mutta eipä mittää! Tavaraa on tehty ahkerasti pitkin syksyä, ei pelota yhtään!

Callunoiden aika alkaa kyllä olla jo ohi.

Risuhommaan on ilman näitä isoja messujakin löytynyt sellainen rytmi, että tötteröitä tehdään tasaiseen tahtiin koko ajan. Se vähentää huomattavasti viime hetken kiireitä, ja ennen kaikkea niitä ikäviä ilta- ja yövuoroja.

Nyt on havukoristeiden aika.

 Jokapäiväisten tötteröiden lisäksi tehdään toki muutakin. Kransseihin saatiin vähän vaihtelua, kun keksittiin riipiä seinää pitkin kiertävät villiviinit ja kärhöt mukaan. Omalta pihaltakin saa aika paljon materiaaleja, ei aina tarvitse lähteä metsiä samoilemaan. Norjanangervot taipuivat hyvin kransseiksi, ja humalaa oli kiva kieputella mukaan. Jopa rähjäinen pensashanhikki suostuu taipumaan ihan nätiksi kranssiksi!

Vähän uutta väriä risujen sekaan.


Risukelloja on tehty toistaiseksi vain tätä pientä mallia. Siihen voi talipallon sijasta laittaa roikkumaan vaikka isoja käpyjä.

Risukellot ja talipallot
 Aika risupainotteistahan tämä nyt on. Pajuliinoja on kudottu jouluväreillä, ja kävyistä sidottu kimppuja, mutta muuten kyllä risut jyllää. Meillä on Tampereella nyt niin pieni osasto, että ihan koko valikoima ei mukaan mahtuisikaan.

Tähän kimppuun on piilotettu jouluvalot tuonne makedonianmännyn käpyjen joukkoon.

Onpa mukava lähteä Tampereelle! Uusi kaupunki ja uusi, iso tapahtuma ovat kivaa vaihtelua syksyn pimeydessä. Aivan oman lisänsä tuo se, että messuilla on nähtävillä myös Suomen Käsityöyrittäjien uskomaton voimainponnistus; muotinäytös, yhteinen myyntiosasto ja huoneittain sisustettu tuotenäyttely. Kannattaa käydä katsomassa, jos vaan paikanpäälle pääsee.
Meilläkin on kunnia olla SKYTin jäsenyritys. Ja vaikka emme itse olekaan tällä kertaa mukana näissä tapahtumissa, on kiva lähteä Tampereelle tapaamaan muita käsityöyrittäjiä ja tutustumaan heidän tuotteisiinsa. Me kotimaiset käsityöläiset yhdistämme voimamme Käsityökorttelissa, pitäkäähän korvat höröllä aina kun tähän nimeen törmäätte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti