8.5.2017

Kello kuusi on kylmintä

Mikä kevät! Tuntuu, että luonnossa kaikki on myöhässä. Kasvihuoneessa on joutunut pitämään öisin lämmitystä päällä, eikä ulkonakaan pääse istutushommiin, kun maa on vielä osittain roudassa. Arimpia kasveja ei uskalla markkinareissuille ottaa mukaan ollenkaan, sillä aamuvarhaisella on vielä niin kylmää, ettei taimilaatikoita edes  voisi  siirtää kasvihuoneesta autoon. Aamulla kello kuusi on kylmintä, se on joskus opittu ihan kantapään kautta.

Tavallisesti meillä on kerätty viimeiset risut ja pajut hyvissä ajoin ennen vappua, koska vappuna silmut tavallisesti puhkeavat, eikä sellainen risu enää ole oikein hyvää punontaan. Tänä vuonna keräsin pajuja vielä tänään, 8.5., eikä niissä ollut merkkiäkään lehtien puhkeamisesta.

Pajut leikataan heti tuoreeltaan siihen mittaan, missä niitä on määrä käyttää, ja kuivataan tulevia töitä varten.
Latvaosat kieputtelen kranssipohjiksi jouluisia havukransseja varten. Nyt kun sen tekee, muistaa itseään kiittää sitten joulukuussa! Mutta täytyy sanoa, että näin kylmänä keväänä ei havukranssien ajatteleminen toukokuussa tunnu yhtään omituiselta. Kyllä nyt saisi pian lämmetä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti