What do you want to do ?
New mailJouluruusun hoito-ohjeissa sanotaan, että kasvi menestyy parhaiten viileässä ja multa saisi olla koko ajan kostea. Meillä ruukku on ollut (kylmällä) ikkunalaudalla. Kasvia on kasteltu sitten, kun varret alkavat nuokkua. Vesi on annettu alakautta lautaselle. Kun vesi on imeytynyt lautaselta, annetaan toinen satsi. Seuraava kastelukerta on sitten, kun varret alkavat taas nuokkua. Tällä menetelmällä jouluruusu on jaksanut meillä kukkia nyt reilun kuukauden, eikä kasvissa näy mitään merkkejä väsymisestä.
Jos jouluruusun saa pysymään hengissä kevääseen saakka, se kannattaa istuttaa ulos varjoisalle tai puolivarjoisalle paikalla. Se kukkii niemensä mukaisesti joulun tienoilla tai alkukeväästä (siis jos maa pysyy sulana) ja leviää helposti siemenistä. Ulkona se kasvattaa tuuhean lehdistön, mitä se ei ruukussa jaksa tehdä. Ehdottomasti yritän pitää tämän ihanan kukan hengissä kevääseen asti. Tosin tätä suunnitelmaa piti hetkinen harkita, kun ensimmäisellä kastelukerralla mullasta pullahti lautaselle pikkuinen etana. Koska meillä ei omassa pihassa ole tähän mennessä ollut ongelmaa etanoista, kotiloista tai muista matelevista tuholaisista, täytynee jouluruusulle tehdä juurten tarkastus ennen ulosistuttamista. Emmehän halua mullan mukana tulevan minkäänlaisia salamatkustajia pihaamme. Tämä ongelma tosin on aina huomioitava, kun pihaan hankitaan uusia kasveja.
Jouluruusun siemeniä näyttäisi olevan myytävänä ainakin Exotic Gardenin nettikaupassa.
Omasta siemenestä kasvattaminen saattaa olla aika hankalaa, sillä siemenet pitäisi kerätä heti tuoreena, ja niille pitäisi antaa kylmäkäsittely ennen kylvöä. Helpoiten tämä käy, kun kasvin istuttaa ulos ja antaa sen siementää suoraan maahan.
What do you want to do ?
New mailWhat do you want to do ?
New mailWhat do you want to do ?
New mail
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti