8.3.2020

Se on sitten kevät

Kevättouhut ovat alkaneet! Itse asiassa ensimmäiset kylvöt tehtiin jo tammikuun alussa. Meillähän nämä kylvöhommat tapahtuvat erityisen pedantisti muistiinpanoja tehden. Niistä on sitten joka kevät helppo katsoa, mitä milloinkin pitää kylvää, kuinka paljon ja mitä lajikkeita.

Siemenpussien kyljessä tietysti lukee, milloin on minkäkin lajin paras kylvöaika. Vuosien mittaan on kyllä käynyt selväksi, että kylvöolosuhteet saattavat vaikuttaa hyvinkin paljon itämisnopeuteen. Siksi meillä ei ihan sataprosenttisesti luoteta kylvöpussien ohjeisiin, vaan mieluummin omaan kokemukseen ja muistiinpanoihin.

Idätyshuoneessa on outo valo ja helteiset olosuhteet. Kennopinon päällimmäisenä on lajit, jotka vaativat valoa itääkseen.


Navettaan on rakennettu  lämpimiä tiloja taimikasvatusta varten.Pienemmässä huoneessa on lämpötila yli 20 astetta, koska siellä kylvetään, ja  toivotaan mahdollisimman nopeaa itämistä. Isommassa huoneessa on viileämpää ja parempi valaistus. Siellä taimet viettävät aikaa ennenkuin ne voidaan siirtää kasvihuoneeseen.

Ensimmäiset chilit on jo koulittu isompiin ruukkuihin.

Tässä vaiheessa taimet eivät vielä tarvitse kovinkaan paljon hoitoa. Niitä käydään joka päivä katsomassa, mutta kastelua ne eivät vielä päivittäin tarvitse. Chilejä ja paprikoita on hyvä vähän kopistella ja täristellä, että niiden varsista tulisi tukevia.  Ensimmäisiä chilejä voi jo koulia isompiin ruukkuihinkin. Lisäkylvöjä tehdään pikkuhiljaa, mutta varsinaisesti kylväminen alkaa maaliskuun puolivälin jälkeen. Silloin sitä tehdään jo päivittäin.

Nyt on siis vielä aikaa  tehdä risutöitäkin, ja kierrellä naapuripitäjissä markkinoilla.
Varsinainen taimimyynti meillä alkaa huhtikuussa:
 17.-19.4.20 Piha ja koti (Tampere) ja 24.-26.4.20  Pihapiiri-messut (Lahti)

Eipä aikaakaan, kun pikkutaimet ovat jo näin isoja.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti