9.3.2017

Risulintu ilman risua


Risuverstaan lintuosastolla on oltu ahkeria. Inspiraatio on iskenyt säännöllisesti ja voimakkaasti. Lintukirjaa mallina käyttäen on askarreltu monia eri lajeja. Mielikuvituslinnut eivät ole juuurikaan kuuluneet valikoimiimme, mutta nyt syntyi poikkeus: Koipeliini.



Nimensä mukaisesti Koipeliinilla on pitkät jalat. Se pysyy silti pystyssä omin jaloin, vaikka askellus vaikuttaakin joskus vähän vaappuvalta.


Koipeliini eroaa muista risulinnuista siinäkin, ettei siinä ole käytetty yhtään risua... Nimittäin kun vartalo oli muotoiltu verkosta ja rautalangasta, se alkoi näyttää niin tyylikkäältä, että tuntui turhalta peittää sitä risulla. Ja kas, syntyi risulintu ilman risua!


Koipeliinin vartalo on värjätty kuparin/tummanruskean väriseksi. Rautalanka on muotoiltu hyvin ilmavasti, sen ansiosta vartalo on melkein läpinäkyvä.


Koipeliini näyttää hieman vaappuvaiselta, mutta tasaisella alustalla se kyllä pysyy pystyssä ihan omin jaloin.


Jottei tekijästä jäisi epäselvyyttä, mainittakoon vielä että kaikki luomutilan risulinnut valmistuvat  yleismies-moniosaaja Yrjö Ruuskasen käsissä. Ja löytyvät tietysti Risupuodistamme .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti