30.6.2015

Puolien tyhjentämistä ja Faradayn häkki

Männä viikolla satoi vettä ihan muutaman päivän ajan. Harmitti tietysti, kun piti olla pois torilta.

Mutta toisaalta...aivan poikkeuksellisesti sade mahdollistikin puutarhulin ompelushommiin näin kesäaikaan! Tätä ei ole kyllä aiemmin tapahtunut. Ja koska tuleviin Kenkäveron Käsityömarkkinoihin pitäisi pukeutua vanhanajan tyyliin, puutarhuli kävi päättäväisesti restauroimaan rakasta, mutta kovin kulunutta pitkää hamettaan. Sen kangas (tuollaista epämääräisen ohutta kangasta, jonka puutarhuli kuvittelee olevan muliinia, siis sitä josta Pieni talo preerialla -kirjan tytöt ompelivat pukujaan ja kirjailivat niiden miehustoihin koristeompeluksiaan) on hiutunut saumoista aivan ohueksi, mutta yöllä syntyneen kuningasajatuksen seurauksena puutarhuli vahvisti nyt saumat päältä päin tiheällä pikkusiksakilla. Ja koska entisistä ompeluksista on tähteellä jos minkälaisia alalankapuolia, hameen kokoonparsimiseen käytettiin juuri  näitä tähteitä.



On muuten aika jännittävää ommella summanmutikassa! Otetaan vain mikä tahansa laatikoissa pyörineistä puolista ja yksinkertaisesti ommellaan niin pitkään kuin lankaa riittää, ja sitten vaihdetaan seuraavaan hauskaan väriin. Ärsyttävästi vajaina olleet puolat tyhjenevät rivakasti, ja hamekin saa  värikimarasta uuden ilmeen. 



Toivottavasti tällainen restauroitu hame hyväksytään Kenkäveron markkinailmeeseen sopivaksi. Ja toivottavasti tänä vuonna on parempi ilma kuin edellisillä Käsityömarkkinoilla. Henkilökunta vakuutteli silloin, että heidän tapahtumassaan ei ole koskaan aiemmin satanut. Viime vuonna tuokin perinne sitten romuttui oikein kunnon ukkoskuurossa. Puutarhuli sai kokea hirmuisen myräkän myyntikojussaan ukkosen räiskyessä ympärillä. Siellä rautaputkista rakennetussa teltassa  kyyröttäessä oli aikaa miettiä sellaistakin asiaa kuin Faradayn häkki. Ei ollut ollenkaan mukava muistella että kummin päin se nyt olikaan; houkutteleeko Faradayn häkki, vai  torjuuko se salamaniskuja.

Mutta torstaina ja perjantaina ollaan taas valmiina ottamaan vastaan kaikki mitä taivaalta tulee, nähdään Mikkelin Kenkäverossa! Uusittu hame on päällä, jos vain pysyy kasassa sinne asti!

Kuva Kenkäveron omilta sivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti